Parfym används för att framhäva personlighetsdrag

Parfymen har en lång historia och har delar av sitt ursprung i Egypten. Egypten hade till och med en gudinna för just parfymer. Parfymtrenden spred sig sakta men säkert och kom till Paris år 1190. Det var då parfymen blev kommersiell och blommade ut till den stora industrin det är idag. Utvecklingen såg dock olika ut mellan länder.

En parfym ska passa dig, din personlighet och stil. Det är ett stort och viktigt val när du ska hitta en parfym. Att matcha doften av dig med dina kläder kan dessutom ha betydelse för hur du uppfattas. Du kan absolut ha en parfym för olika tillfällen. Om du har parfym men inga bra kläder som passar till doften kan du investera i nya kläder. Det finns många fina damkläder som du kan köpa och som passar till olika tillfällen. Både kläderna och parfymen ska lira ihop för att helheten av dig ska bli som bäst. Så välj kläder med lika stor omsorg som parfym.

Parfym aktiveras av värme

Att applicera en parfym kan verka enkelt, men att få doften att stanna är svårare än vad du kan tro. När du tar på dig en parfym på morgonen tror du kanske att du kommer dofta likadant hela dagen. En parfym förändras under dagen och för att veta hur en parfym förändras kan du spraya parfym på en sticka och lukta på den under dagen. En parfym luktar också olika på människor. Parfymen tillsammans med kroppens kemi ger en unik doft. Ett tips är att spraya din parfym på ställen som bröst, inre handleden, bakom örat och bakom knäna eftersom den aktiveras av kroppsvärme och på dessa ställen blir det mest varmt.

Gnugga inte in parfymen

När du ska ta på dig din parfym ska du undvika att gnugga handlederna mot varandra. Låt parfymen självtorka för annars skadas toppnoternas intensitet vilket gör att parfymens doft försvinner snabbare. Parfymer är inte formulerade att hålla samma doft en hel dag. Det finns några tumregler som att en kroppmist doftar ungefär en timme och en cologne doftar i cirka tre timmar. En eau de toilet håller ungefär fyra timmar medan en eau de parfum håller sex timmar. En ren parfym som är den starkaste håller intensiteten i ungefär 16 timmar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *